Monday, November 16, 2009

Fest'Napuan (10-14 november)

Dinsdag 10 november
Vandaag is onze laatste dag in Mele. Iedereen pakt rusitg zijn spullen in terwijl de kinderen van Mele ook de nodige aandacht vragen. We hebben een week met elkaar doorgebracht en iedereen is al aardig aan elkaar gewend geraakt. De kinderen vragen elke keer waarom we weggaan uit Mele. Ze vinden het heel jammer; er werd dagelijks met ze gevoetbald, gezongen, gepraat etc.















Voor vertrek gaan we nog langs bij Chief Simeon en daarna is het alleen nog een kwestie van wachten op de bus die ons naar Port Vila zal brengen waar de rest van de trip zullen verblijven.









In Port Vila verblijft de ene helft bij familie Kaloran en de andere helft in een studentenhuis met een zeer mooi uitzicht.









Donderdag 12 november
Vandaag staat een optreden gepland in Mele, het dorp waar we de eerste week verbleven. De band treedt op tijdens een benefiet waarvan de opbrengst bestemd is voor de bouw van het kerkgebouw. De aanvang van de bouw heeft reeds plaatsgevonden, maar er moet nog veel worden gedaan.

Om 6 uur begint de soundcheck en rond de klok van 9, veel later dan gepland, begint het concert. De band speelt 2 sets, waarvan de 1e alleen lagu2 en de 2e funky nummers.











De kids zijn ook van de partij



Bij de opening worden we allen welkom geheten middels een welkomstspeech waarna een voorstelronde plaatsvindt.













Het wordt een leuk optreden waarbij het publiek betrokken wordt.









Aan het eind wordt de groep nog toegesproken door de dominee van de kerk van Mele. Hij spreekt uit dat hij zal bidden voor de mensen en de vrijheid van Maluku; MENA MURIA!



Hij vraagt ons op het podium te blijven staan zodat alle aanwezigen de mogelijkheid krijgen ons persoonlijk te groeten.





Vrijdag 13 november
Voor de laatste paar dagen dat de band niet hoeft op te treden zullen de leden van de groep koken. Vandaag koken T. Mary, Natanael, Gideon en Rapi. Op zondag de 15e zullen Geronimo, Jefta en Lesli koken en de laatste dag –de 17e- zijn Marlesy, Soraya en Jozua aan de beurt.

Voor vandaag staat er nasi goreng op het menu. Tijdens het eten zorgen de jongens voor de entertainment.













Zaterdag 14 november
Om 6 uur begint een benefiet voor de universiteit van Vanuatu (USP). Tijdens dit diner treden verschillende bands en dansgroepen op en de opbrengst is tbv de universiteit.













De band staat om 9 uur op het programma, maar omdat het diner om 7 uur begint zijn we er op tijd.









De bedoeling is dat de band optreedt tijdens het desert.

Voordat de band gaat optreden zorgen Marlesy en Gideon voor de introductie en de overhandiging van wat geschenken, waaronder de “Free Maluku” DVD







Volgens traditie krijgen wij ook van de universiteit een geschenk





Als de band begint krijgt ze alle aandacht van de aanwezigen. Rustig aan beweegt men mee op de muziek. Ondanks de mededeling van de organisatie dat er gelegenheid is om te dansen, waagt niemand zich op de dansvloer.













Echter, buiten gaat het een stuk swingender aan toe.



Ondanks dat er niet werd gedanst heeft de band het als een leuk optreden ervaren.



Aan het einde van de avond zijn er nog wat foto’s genomen met de organisatie.



No comments:

Post a Comment